Vyšetrovanie vraždy Remiáša aj po 23 rokoch pokračuje, obvinený nie je nikto

    0
    Pamätný kríž na mieste vraždy bývalého policajta Róberta Remiáša (Autor: TASR)

    “V rámci vyšetrovania neboli doposiaľ zistené také skutočnosti, ktoré by odôvodňovali vzniesť obvinenie konkrétnej osobe,” povedala pre TASR hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

    Polícia podľa jej slov naďalej robí úkony v rámci vyšetrovania a operatívno-pátracej činnosti. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie však v súčasnosti nechcela poskytnúť ďalšie informácie, aby nedošlo k jeho zmareniu alebo sťaženiu objasnenia.

    V minulosti bolo v tomto prípade vznesené obvinenie Imrichovi O., Jozefovi R. a Ing. Ivanovi L. Ako ďalej Baloghová ozrejmila, 6. septembra 2004 vylúčili obvinených Imricha O. a Jozefa R. na samostatné konanie. Na základe rozhodnutia prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava bolo napokon 6. septembra 2006 zastavené trestné stíhanie voči obom osobám.

    “Vo vzťahu k obvinenému Ing. Ivanovi L. bolo trestné stíhanie zastavené rozhodnutím špeciálneho prokurátora zo dňa 21. 9. 2006,” doplnila.

    Vyšetrovateľ Policajného zboru vydal 8. februára minulého roka uznesenie, ktorým pokračuje v prerušenom trestnom stíhaní v prípade smrti Remiáša z apríla 1996. Na vydanie tohto rozhodnutia dal písomný pokyn prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave.

    Remiáš zomrel pri výbuchu svojho auta 29. apríla 1996 v Bratislave na križovatke ulíc Botanická, Karloveská a Devínska cesta. Muž bol spojkou s bývalým príslušníkom SIS Oskarom Fegyveresom, ktorý vypovedal, že na zavlečení syna vtedajšieho prezidenta SR Michala Kováča sa podieľala tajná služba.

     

    - Reklama -