Dobré správy z Washingtonu pre Slovensko, obzvlášť pre východniarov. Od tohto muža

    0
    Na snímke James E. Bruno (Autor: TASR)

    Košické železiarne oznámili začiatkom týždňa skrátenie pracovného času na štyri dni v týždni, ktoré by malo trvať do konca mája. Aký bude vývoj na trhu s oceľou, Bruno nechcel odhadovať.

    “To skutočne záleží na tom, čo sa bude diať všeobecne v ekonomike Európskej únie,” povedal. Podľa Bruna neexistuje žiadne rozhodnutie o prepúšťaní zamestnancov ani po 1. júni, keď vyprší dohoda s odborármi o skrátení pracovného času.

    “V tomto bode neexistujú žiadne zámery k tomuto kroku, to môžem povedať s istotou. Jedna z iniciatív, ktorú máme ako väčšina firiem, je riadenie a zlepšovanie produktivity zamestnancov,” dodal viceprezident. 

    U. S. Steel podľa Bruna hľadajú aj naďalej možnosti, ako v košickom závode investovať a zvyšovať produktivitu práce.

    Pripomenul, že už v januári ohlásili USSK výstavbu novej linky na výrobu elektrotechnickej ocele bez orientácie zrna (NGO) v prepočte asi za 114 miliónov eur.

    “Jedným z našich cieľov, ktorý máme spoločne s predsedom vlády, je zvyšovanie životnej úrovne našich zamestnancov v regióne,” podotkol Bruno. 

    Podľa Pellegriniho sa v najbližšom období nechystá ani predaj železiarní.

    “Podnik v Košiciach patrí stále medzi najziskovejšie v rámci skupiny, a preto si nemyslím, že je momentálne na stole otázka, že by sa skupina chcela zbaviť svojej profitabilnej firmy na Slovensku,” povedal premiér.

     

    - Reklama -