Taliansko súhlasilo, že prijme ďalších 600 žiadateľov o azyl

    0
    Migranti sa naťahujú za jedlom v rámci potravinovej pomoci - ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Katolícka Komunita Sant'Egidio a talianska biskupská konferencia podpísali s talianskym ministerstvom vnútra a ministerstvom zahraničných vecí novú dohodu o “humanitárnom koridore”.

    Ministerstvo vnútra vedie predseda pravicovo-populistickej strany Liga Severu Matteo Salvini, zástanca nekompromisného postoja k migrantom. Tvrdí, že nie je proti migrácii, pokiaľ je prísne regulovaná.

    Podľa vyhlásenia rezortu talianskej diplomacie by 600 žiadateľov o azyl mohli letecky dopraviť do Talianska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov.

    Hovorca Komunity Sant'Egidio však predtým pre DPA povedal, že títo žiadatelia o azyl prídu do Talianska už v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov.

    Utečencov majú umiestniť po celom Taliansku a vďaka finančným prostriedkom, ktoré poskytuje Komunita Sant'Egidio a katolícka cirkev ako taká, sa im majú ponúknuť jazykové kurzy a iné formy podpory.

    Prostredníctvom predchádzajúcej iniciatívy “Humanitárny koridor” organizovanej Komunitou Sant'Egidio a ďalšími skupinami Taliansko doteraz prijalo 1600 žiadateľov o azyl z utečeneckých táborov v Libanone a približne 500 z Etiópie, dodal hovorca uvedeného náboženského spoločenstva.

    - Reklama -