Danko rozosmial Kollára: Andrej, ďakujem za upozornenie, napísal líder Sme rodina

    0
    Boris Kollár a Andrej Danko (Autor: TASR)

    Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár na sociálnej sieti reagoval na vyhlásenia predsedu NR SR a šéfa SNS Andreja Danka, ktorý pred stretnutím opozičného hnutia Sme rodina so šéfkou Národného združenia Marine Le Penovou vyhlásil, že nacionalizmus by nemal rozbíjať Európsku úniu. 

    Marine Le Pen sa jasne vyjadrila v minulosti, čo asi Danko nezachytil a rovnako to aj dnes v NR SR vyhlásila pred novinármi, že nikto nechce búrať EÚ a rovnako nikto nechce vystúpiť z EÚ, tak naozaj upozornenie Danka je na úrovni…,” napísal vo svojom statuse Kollár.

    Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) pred stretnutím Kollára s Marine Le Penovou okrem uviedol aj to, že EÚ treba reformovať. Mali by sme EÚ reformovať, pokúsiť sa opraviť to, čo nás spája. Nemali by sme dovoliť rozbitie EÚ,” uviedol šéf národniarov, ktorý verí, že po májových eurovoľbách bude EÚ jednotnejšia. A že bude mať silných lídrov, ktorí budú partnermi Trumpa, Putina a budú vedieť zastupovať naše záujmy,” doplnil Danko.

    Nechce hodnotiť iných politikov ani to, že si Sme rodina robí takúto kampaň pred eurovoľbami. Zdôrazňuje však, že národné cítenie by nemalo byť egoistické. Zároveň zdôrazňuje, že je veľký rozdiel medzi vlastenectvom a nacionalizmom.

    Francúzsku političku hostí Sme rodina. Líder hnutia Boris Kollár uviedol, že ich spájajú tri hodnoty  ochrana hraníc EÚ, ochrana tradícií a ochrana práce.

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár cez víkend reagoval, že je veľmi tenká hranica medzi národovectvom a nacionalizmom. Národovec hovorí napríklad aj o ochrane tradícií. Ale nacionalista a extrémista na úkor iných. V tom je rozdiel a Le Penová to chce robiť na úkor iných,” povedal.

    Autor: TASR/redakcia

     

    - Reklama -