Školy by mali študentom umožniť účasť na klimatických protestoch, tvrdí kancelárka Merkelová

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová odpovedá na otázky počas zasadnutia parlamentu 10. apríla 2019 v Berlíne. (Autor: TASR)

    Merkelová počas organizovaného rozhovoru s občanmi v priemyselnom meste Wuppertal na západe Nemecka vyhlásila, že hromadné zákazy absencie na vyučovaní z dôvodu ekologických protestov neprinesú očakávaný účinok.

    Nemecká kancelárka v tejto súvislosti vyjadrila svoje sympatie riaditeľovi školy v meste Solingen, ktorý vyhlásil, že bude úzko spolupracovať so študentmi na hľadaní riešenia, ktoré im umožní zúčastňovať sa demonštráciách a zároveň nezaostávať s prospechom.

    “Spolieham sa na ľudí, ako ste vy,” odkázala mu Merkelová.

    Kancelárka pri tejto príležitosti taktiež zopakovala svoj záväzok, znížiť do roku 2030 emisie oxidu uhličitého v krajine o 55 percent.

    “Mladí ľudia na nás vyvíjajú tlak a ja si myslím, že robia správne,” povedala Merkelová a dodala, že jej “láme srdce”, keď vidí, ako je príroda ničená.

    Ako upozorňuje agentúra DPA, Nemecko pravdepodobne nedokáže naplniť svoje predsavzatie zredukovať do roku 2020 emisie oxidu uhličitého v porovnaní s rokom 1990 o 40 percent. Predpokladá sa skôr zníženie emisií o 32 percent.

     

    - Reklama -