Remišová kritizuje rozhodnutie Ústavného súdu. Rozhodol v jej neprospech

    0
    Na snímke poslankyňa NR SR Veronika Remišová (OĽaNO) (Autor: TASR)

    V oznámení neuviedla, že vlastní chatu v Pribyline. Rozhodnutie Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií potvrdil Ústavný súd (ÚS) SR. Návrh na preskúmanie rozhodnutia Ústavným súdom podala Remišová.

    Rozhodnutie ÚS považuje poslankyňa za nespravodlivé, chce sa v tejto veci obrátiť na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu.

    Ďalšie tri návrhy na preskúmanie rozhodnutí Ústavný súd odmietol ako zjavne neopodstatnené a rozhodnutia výboru taktiež potvrdil. Medzi nimi aj prípad podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS), ktorá neuviedla, že vlastní chatu v Banskej Štiavnici.

    “Dali sme 33 rozhodnutí, z toho štyri boli napadnuté pred Ústavným súdom, všetky štyri boli potvrdené tak, že sa súhlasilo s tým, že naše rozhodnutie bolo správne,” konštatoval v utorok predseda výboru Vladimír Sloboda (SaS).

    Remišová rozhodnutie Ústavného súdu SR považuje za nespravodlivé, trvá na tom, že iba dodržiavala pokyny vo formulári NR SR.

    “Ústavný súd SR rozhodol, že napriek zlému formuláru je to moja chyba. Považujem to za nespravodlivé rozhodnutie, keďže o mne rozhodovali z troch sudcov dvaja bývalí poslanci za stranu Smer, ktorí iba prebrali argumentáciu svojich kolegov z parlamentu,” reagovala.

    V tejto veci sa chce obrátiť na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. Pripomína, že na majetok si zarobila pred vstupom do politiky, nemala záujem ho tajiť. V majetkovom priznaní podávanom mimo NR SR podľa vlastných zón uviedla aj rozostavanú chatu.

    “Na rozdiel od iných politikov, ktorí majú majetok poschovávaný vo firmách, alebo prepísaný na rodinných príslušníkov a biele kone, ja mám všetok svoj majetok evidovaný na seba a prehľad v majetkovom priznaní je úplný,” uzavrela.

    - Reklama -