Šéf spoločnosti D4R7 Construction: So závermi testov zeminy zo stavby obchvatu zásadne nesúhlasíme

    0
    Na snímke generálny riaditeľ konzorcia D4R7 Construction, s. r. o. Juan José Bregel Serna na kontrolnom dni (Autor: TASR)

    Šéf spoločnosti so závermi testov zeminy zo stavby, ktoré vo štvrtok zverejnilo ministerstvo dopravy, zásadne nesúhlasí.

    Bregel uviedol, že sa vo štvrtok stretli s ministrom dopravy Árpádom Érsekom (Most-Híd) a obe strany sa zhodli, že pri výstavbe neprišlo ku kontaminácii.

    “S obsahom predloženej správy však zásadne nesúhlasíme. Podľa nášho názoru jedinou otázkou na diskusiu sú niektoré formálne administratívne postupy,” povedal Bregel.

    Deklaruje, že v najbližších týždňoch to chcú objasniť na technických stretnutiach s odborníkmi z ministerstva dopravy.

    “Sme plne odhodlaní dodržať princípy a úvodom budúceho roka dosiahnuť prvý významný míľnik, ktorým je dokončenie R7 v úseku Ketelec – Holice,” podotkol generálny manažér.

    Ministerstvo dopravy vo štvrtok informovalo o tom, že testy zeminy v násypoch vznikajúceho bratislavského nultého obchvatu zatiaľ nepotvrdili kontamináciu, ktorá by ohrozovala zdravie ľudí.

    Analýza však preukázala použitie materiálov, ktoré nie sú v súlade so stavebnými predpismi. Aby bolo možné tieto výsledky definitívne potvrdiť a určiť rozsah problému, je podľa rezortu nutné urobiť dodatočné odbery vzoriek a ďalšie testy.

    Začne sa s nimi v piatok (17. 5.). 


          

    - Reklama -