Čaputová si berie do paláca známeho moderátora aj komentátora. Kto posilní jej tím?

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    Členmi tímu novozvolenej prezidentky Zuzany Čaputovej budú Marián Leško, Martin Strižinec a Juraj Rizman.

    Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

    Novým hovorcom bude Martin Strižinec, známy z moderovania diskusnej relácie v RTVS O 5 minút 12.

    „Veľmi si vážim, že moju ponuku na poradcu pre vnútornú politiku prijal Marián Leško, človek, ktorý pozná slovenskú politiku tak dobre ako málokto,“ konštatuje Z. Čaputová pri predstavovaní ďalšieho člena tímu.

    Tretím je Juraj Rizman, s ktorým má za sebou dlhoročnú profesionálnu spoluprácu z VIA IURIS. „Som rada, že bude zastrešovať tému životného prostredia a občianskej spoločnosti.“

    „Postupne vám takto v najbližších týždňoch predstavím aj ďalšie mená pre moje prioritné oblasti, vrátane zástupcov a zástupkýň menšín,“ dodáva Z. Čaputová.

    Vo svojom statuse aj pripája krátke profesionálne vizitky členov tímu.

    Marián Leško – poradca pre vnútornú politiku

    Politický komentátor a novinár, pracoval pre denník Pravda, neskôr pre denník SME, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa a doteraz pôsobil v týždenníku Trend. Pripravuje reláciu Sedem a účinkuje v nej. Pracoval v nadácii Zastavme korupciu a je autorom viacerých kníh o slovenskej politike.

    Martin Strižinec – hovorca

    Od roku 2001 pôsobil v Rádiu Expres, od roku 2009 v televízii TA3 a od roku 2013 v RTVS. Moderoval spravodajské a publicistické relácie, takmer päť rokov najsledovanejšiu politickú diskusiu O 5 minút 12. V súčasnosti pôsobí ako doktorand na Katedre žurnalistiky FiF UK.

    Juraj Rizman – poradca pre životné prostredie a občiansku spoločnosť

    Známy slovenský environmentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace v SR. Podieľal sa na viacerých úspešných ochranárskych kampaniach, napr. proti plánovanej ťažbe zlata a uránu či za prijatie zákona o starých environmentálnych záťažiach. Od roku 2012 je členom Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu Vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku. V roku 2017 bol ocenený cenou Top hovorca roka – za komunikáciu občianskej kampane na podporu zrušenia Mečiarových amnestií.

    Autor: Redakcia

     

    - Reklama -