Má to Bugár v Moste zrátané? Výzva na jeho odstúpenie je vraj už pripravená

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    Ako možný iniciátor sa spomína dosluhujúci europoslanec József Nagy. Ten tvrdí, že nič nepripravuje. “Nič o tom neviem. Neviem, kto s čím príde. Ja nič také nepripravujem,” uviedol v reakcii na informácie Nagy.

    V pondelok hovoril, že predsedu Bélu Bugára sa Most-Híd nechystá vymeniť. “Predsedníctvo na svojom sobotňajšom zasadnutí bude rokovať o aktuálnych otázkach,” uviedla hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár. Viac nekonkretizovala.

    Minister spravodlivosti Gábor Gál v stredu uviedol, že majú na predsedníctve hovoriť o výsledku eurovolieb a o tom, ako ďalej. Gál sa nazdáva, že strana by aj vzhľadom na jej výsledky vo voľbách mala robiť niečo inak.

    S výsledkom eurovolieb, v ktorých Most-Híd získal 2,59 percenta hlasov a neobsadil ani jeden mandát, sa strana podľa Gála vyrovnáva rôzne.

    “Sú rôzne názory ako ďalej. Povieme si to v sobotu na predsedníctve. Môj názor je, že treba niečo robiť inak,” povedal Gál novinárom. Konkrétnejší nebol.

    Nepotvrdil ani záujem o spájanie maďarských strán, ale súhlasí, že roztrieštenosť komunite neprospieva. Na Slovensku sú momentálne okrem Mosta-Híd aj neparlamentné SMK a Maďarské fórum.

    SMK v eurovoľbách tiež neuspela a Maďarské fórum ešte v žiadnych voľbách nekandidovalo, vzniklo len nedávno.

    - Reklama -