Inšpekcia vnútra robila výsluchy. Zsuzsová sa sťažovala na policajtov

    0
    Na snímke Alenu Zsuzsová, ktorá je obvinená v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, odvádzajú z výsluchu v Nitre 2. apríla 2019. (Autor: TASR)

    Podľa Lazarova sa mala Alena Zsuzsová prostredníctvom svojho obhajcu sťažovať na spôsob, akým s ňou policajti vedú výsluchy. Mali na ňu údajne vyvíjať nátlak.

    Upozornil na to portál noviny.sk. Vzhľadom na to, že je celá vec v procese šetrenia, polícia odmieta ďalej situáciu komentovať. 

    K nátlaku na Alenu Zsuzsovú malo dôjsť počas jej opakovaného výsluchu, ktorý bol v NAKA v Nitre 2. apríla.

    “Celá situácia sa zvrtla tak, že výsluch sa konal na mieste, kde sa pani Alena Zsuzsová nemohla pohybovať a uskutočnil sa ňou neželaný rozhovor. To znamená už vnútený rozhovor, ktorý nemal žiadne opodstatnenie a pán vyšetrovateľ túto situáciu vnímal a toleroval. Takisto ostatné záležitosti tohto vyšetrovania sme popísali v konkrétnej námietke, ktorú ešte rozvedieme písomne,” povedal obhajca tiež obvineného Mariana Kočnera Marek Para.

    Investigatívny novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová boli zavraždení vo februári 2018 vo svojom dome v obci Veľká Mača (okres Galanta).

    V prípade vraždy sú obvinení Miroslav Marčeka, Tomáš Szabó., Alena Zsuzsová a Zoltán Andrusko. Ako objednávateľa vraždy Kuciaka polícia obvinila Mariana Kočnera.

    - Reklama -