VIDEO Harabin: Čaputová sa predčasne raduje. Jej víťazstvo je založené na volebnom podvode

    0
    Zuzana Čaputová a Štefan Harabin na kombosnímke. (Autor: TASR)

    Štefan Harabin po vyhlásení výsledkov 1. kola prezidentských volieb uviedol, že sa neuskutočnilo ústavným a zákonným spôsobom a podal podnet na Ústavný súd SR.

    „Ústavnému súdu Slovenskej republiky bol v pondelok 25. marca 2019 doručený návrh na začatie konania o ústavnosti a zákonnosti volieb prezidenta Slovenskej republiky,” povedala vtedy hovorkyňa Ústavného súdu Martina Ferencová.

    Harabin mal po 2. kole ďalší dôvod na podanie sťažnosti, oba potom spojil, keďže sa týkajú jedného problému.

    Prvým dôvodom podania sťažnosti bolo podľa Harabina, že Zuzana Čaputová prekročila finančný limit pri kandidovaní. „Druhý oveľa závažnejší dôvod neplatnosti prezidentských volieb je založený na volebnom podvode,“ vysvetľuje. Podľa neho počet volebných poukazov vydaných na Slovensku nezodpovedá počtu migračných hlasov. „O čom som predložil celý rad dôkazov,“ zdôrazňuje vo videu na sociálnej sieti a konkretizuje, že na jeden voličský preukaz tak podľa neho volilo 50 až 100 voličov.


    Zdroj: FB/Štefan Harabin

    „Priatelia, pokiaľ Ústavný súd neprepočíta všetky hlasy odovzdané vo voľbách s cieľom zistenia rozdielu medzi hlasmi realizovanými na voličské preukazy s počtom skutočne vydaných voličských preukazov, nemôže si pani Zuzana Čaputová hovoriť, že je, respektíve bude prezidentkou Slovenska,“ prihovára sa na sociálnej sieti Harabin. „Ak Ústavný súd neprepočíta hlasy, tak kryje volebný podvod.“

    Štefan Harabin skončil v 1. kole prezidentských volieb tretí so ziskom 14,35 % (druhý Šefčovič mal 18,66 %).

    Víťazkou 1. aj 2. kola volieb je Zuzana Čaputová, ktorú majú inaugurovať 15. júna.

    - Reklama -