Obvinili útočníka, ktorý ohrozoval ľudí v centre Bratislavy

    0
    Na snímke policajti zasahujú pri mieste činu po streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave 31. mája 2019 (Autor: TASR)

    “Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený, 34-ročný Martin H. z Bratislavy, krátko po 15.00 h na Štefanovičovej ulici v Bratislave hodiť neznámy predmet do vstupných dverí budovy ministerstva a následne fyzicky napadnúť príslušníka MF SR. Tohto mal nožom bodnúť do ramena a do oblasti brucha,” pripomenula polícia.

    Po tomto napadnutí sa obvinený presunul na Obchodnú ulicu, kde mal nožom ohrozovať náhodných okoloidúcich. Adresátom vyhrážok boli aj policajti, ktorí po opakovaných nevypočutých výzvach použili voči násilníkovi služobnú zbraň. Pri zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča.

    Incidentom a postupom policajtov sa zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra (MV) SR. Médiám to v utorok po rokovaní vlády potvrdila šéfka rezortu Denisa Saková (Smer-SD).

    Prezident Policajného zboru Milan Lučanský a ministerka vnútra Denisa Saková sa dnes na Okresnom riaditeľstve PZ Bratislava 1 stretli s dvojicou policajtov, ktorí zasahovali v piatok minulý týždeň pri streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave. Saková sa už včera (3.6.) v nemocnici stretla aj s dievčinou, ktorá pri streľbe nešťastne utrpela strelné poranenie a s jej najbližšou rodinou.

     

     

     

    - Reklama -