VIDEO Klaus mladší: Chránime európske hodnoty v zmysle neafrické a nearabské

    0
    Václav Klaus mladší (Autor: Daniela Černá)

    Spolu s ním sa na pódium pražského Erbia Kongres centra postavilo ďalších osem členov prípravného výboru, vrátane nezaradenej poslankyne Zuzany Majerovej-Zahradníkovej (ex ODS), a 14 krajských koordinátorov, medzi ktorými boli napríklad bývalý zlínsky hajtman za ODS Libor Lukáš či bývalý starosta Brna za ODS Robert Kotzian.

    Tlačovú konferenciu moderoval herec Marek Vašut, informoval spravodajský server Novinky.cz, pripojenom videu tlačová konferencia začína od 11.53 minúty.

    “Chceme vrátiť krajinu občanom, ktorí pracujú, platia dane a vychovávajú deti. Prišiel čas vziať si našu krajinu späť,” povedal Klaus v úvodnom prejave pred približne dvoma stovkami svojich priaznivcov.

    Ako už skôr povedal, hnutie Trikolóra bude stáť na troch pilieroch. “Prvý sa volá Žijeme v Českej republike. Pozeráme sa na svet českými očami, je nám bližší Jaroslav Novák z Pelhřimova ako uškatec v Antarktíde,” uviedol Klaus.

    “Chránime európske hodnoty v zmysle neafrické a nearabské,” povedal. Druhý pilier jeho hnutia má názov Bohatstvo vzniká z práce, tretí Bráňme normálny svet.

    “Nemyslíme si, že cicavce majú 27 pohlaví podľa toho, ako sa práve cítia, a že by sme také bludy mali učiť deti v školách, alebo že svetovú politiku má určovať 16-ročná pubertiačka s niekoľkými diagnostikovanými psychickými poruchami,” zvolal

    Klaus za mohutného potlesku v narážke na švédsku klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú.

    - Reklama -