Pre pôsobenie Antonina Vadalu na Slovensku eviduje polícia podozrenie z trestného činu

    0
    Antonino Vadala (Autor: TASR)

    “Odbor kontroly Prezídia Policajného zboru ukončil kontrolu so záverom, že okrem administratívnych pochybení mohlo dôjsť aj k spáchaniu trestného činu,” povedala v utorok pre TASR hovorkyňa prezídia Denisa Baloghová.

    Vzhľadom na to bol prípad následne posunutý na Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý sa k podrobnostiam, vzhľadom na utajenie nevyjadruje.

    Podľa informácií denníka Sme, ktorý sa odvolával na taliansku verejnoprávnu televíziu, mala policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA napísať sériu listov, v ktorých okrem iného informovala organizáciu o tom, že Antonino Vadala mal v rámci obchodovania s mäsom do Turecka, cez Balkán, aj pašovať drogy. Finančná správa denníku potvrdila, že pobočka colného úradu naozaj sídlila v priestoroch Vadalovej firmy.

    Situáciu chce na pôde parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť riešiť aj člen výboru Ľubomír Galko (SaS) aj za prítomnosti ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD).

    “To, že je Vadala zavretý v Taliansku a čelí tam spravodlivosti, neznamená, že by sa policajti nemali pozrieť na možné pochybenia alebo až trestné činy svojich vlastných kolegov,” povedal Galko.

    - Reklama -