Buchnite si do Trumpa! Veľtrh ponúkal možnosť zbiť prezidenta kladivom

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Kiosk pripravila japonská firma Soliton Systems a nazvala ho „úľava od stresu“. Mnohí čínski návštevníci veľtrhu do Trumpovej hlavy s potešením udreli, najmä pre americko-čínsku obchodnú vojnu a nedávnu kauzu s čínskou firmou Huawei.

    „Bolo by lepšie, keby som mohol použiť svoje ruky a nohy. Kladivo nie je dostatočne uspokojujúce,“ vyhlásil zo žartu návštevník Wang Dongyue. „Úprimne, nemám na neho dobrý názor, pretože sa voči Číne nespráva priateľsky,“ dodal Číňan.

    Stánok spoločnosti Soliton Systems sa čoskoro stal najvyhľadávanejším kioskom, hoci ostatné ponúkali najnovšie produkty s umelou inteligenciou, robotické autá a iné technické vymoženosti. „Mali by mať boxerské rukavice. Bolo by to lepšie,“ povedala pri stánku iná návštevníčka Liu Diová.

    „Trumpa sme si vybrali, pretože v určitom zmysle medzi všetkými predchádzajúcimi prezidentmi USA vyniká,“ vysvetľoval šéf firmy Soliton Systems Takenori Ohira, podľa ktorého mal stánok obrovský úspech.

    Keďže akciu organizuje Americká asociácia spotrebnej technológie, netrvalo dlho a stánok na jej žiadosť zavreli. „Nebudeme tolerovať násilné zneuctenie žiadnej verejnej osoby,“ uviedla k tomu asociácia, ktorá vydala varovanie a japonská firma sa rozhodla jej vyhovieť.

    V súčasnosti prebieha obchodná vojna medzi USA a Čínou, najmä pre spoločnosť Huawei, ktorú má podľa analytikov využívať Peking na svoju špionáž. Preto americká vláda vyzvala celý svet, nech naďalej nepoužíva telekomunikačné siete 5G spoločnosti Huawei.

    Text nájdete na webe Týden.cz.

    autor: jma

     

    - Reklama -