USA nebudú presúvať vojakov z Bavorska do Poľska, tvrdí Herrmann

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    “Dostali sme veľmi dobré správy pre pôsobiská americkej armády v Bavorsku,” vyjadril sa Herrmann po rokovaniach na pôde ministerstva obrany Spojených štátov a národno-bezpečnostnej rady Bieleho domu. “Nie sú žiadne snahy znižovať počet amerických vojakov a civilistov trvalo umiestnených v Bavorsku,” dodal.

    Ohlásené vybudovanie základne pre 1000 amerických vojakov v Poľsku podľa Herrmanna nebude mať “nepriaznivé dôsledky” pre Bavorsko. To ponúka naďalej “vynikajúce rámcové podmienky, v ktorých sa 40.000 vojenských a civilných zamestnancov amerických síl cíti ako doma”, čo Herrmannovi podľa vlastných slov potvrdili aj “partneri z americkej vlády”.

    Trump minulú stredu vyjadril súhlas so zriadením základne pre ďalších 1000 príslušníkov amerických ozbrojených síl v Poľsku. Náklady na jej výstavbu bude hradiť poľská strana. V Poľsku sa v súčasnosti nachádza približne 4000 príslušníkov ozbrojených síl USA. Trump ešte predtým uviedol, že uvažuje o vyslaní až 2000 ďalších amerických vojakov do Poľska.

     

    - Reklama -