PRIESKUM Kiskova strana na hranici zvoliteľnosti

    0
    Na snímke zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, Karolína Farská, Katarína Nagy Pazmány a Táňa Sedláková a prezident SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Smer, koalícia PS-Spolu a ĽSNS. Takéto by bolo poradie strán, ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend.

    Agentúra Polis v ňom víťaznému Smeru namerala 18,3 percenta, mimoparlamentnej koalícii PS-Spolu rovných 15 percent a strane Mariana Kotlebu 11,4-percentú podporu, informovala o tom stránka televízie TA3.

    Sloboda a Solidarita by obsadila štvrtú pozíciu so ziskom 8,5 percenta, v závese za liberálmi by skončilo KDH (8,2 %), nasledovala by SNS so 7,6-percentnou podporou a hnutiu OĽaNO-NOVA by dalo hlas 6,3 percenta opýtaných.

    Andrej Kiska by so svojím novým politickým projektom iba tesne preliezol bránami parlamentu, čo rovnako platí aj pre Bugárov Most. Obe strany by volilo 5,2 percenta ľudí.

    Pelotón strán, ktoré by sa do parlamentu dostali, uzatvára Kollárova Sme rodina s rovnými piatimi percentami. SMK by sa opäť do NR SR nedostala, aj keď by jej k tomu chýbalo naozaj málo (4,9 %).

    Prieskum sa realizoval v dňoch od 11. do 18. júna a zúčastnilo sa ho 1 165 respondentov starších ako 18 rokov na území celej SR.

    Šéf Polisu Ján Baránek upozornil, že dáta zbierali skôr, ako bol známy názov strany Andreja Kisku a rovnako sa ešte v médiách neobjavila správa o odchode piatich poslancov z klubu OĽaNO.

    Autor: Redakcia

    - Reklama -