Čaputová: Mám pochopenie pre Václavské námestie plné pokojných ľudí

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    “Dnes (vo štvrtok 20.6. – pozn. red.) som niekoľkokrát opakovala, že vzťahy medzi našimi krajinami sú nesmierne blízke. Myslím hlavne tie ľudské. Je medzi nami mnoho osobných väzieb, priateľstiev, príbuzenských vzťahov,” uviedla Čaputová na záver svojej štvrtkovej oficiálnej návštevy Českej republiky.

    V priebehu dňa sa stretla s českým prezidentom Milošom Zemanom, predsedami oboch komôr českého parlamentu a krajanmi žijúcimi v ČR.

    Položila tiež vence k soche generála Milana Rastislava Štefánika a kyticu na hrob niekdajšieho československého a českého prezidenta Václava Havla.

    Večerný koncert pod názvom Zuzana nie je sama doma poňali organizátori ako dar k piatkovým narodeninám slovenskej prezidentky.

    “Mám pochopenie pre Václavské námestie plné pokojných ľudí, pretože som mala pochopenie pre tie námestia v Bratislave. Spojuje nás totiž pokojný tón, to je veľmi dôležité,” vyhlásila prezidentka v prejave na koncerte.

    Čaputová narážala na súčasnú vlnu demonštrácií proti premiérovi Andrejovi Babišovi a ministerke spravodlivosti Marii Benešovej, ktoré sa konajú v Prahe aj iných mestách ČR, uviedol server Novinky.cz.

    Dodal, že zmienila aj protesty v Bratislave po vlaňajšej vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktoré viedli k pádu vlády Roberta Fica.

    Na koncerte na Kampe vystúpili českí aj slovenskí interpreti, medziinými Dan Bárta, Jiří Stivín, Dorota Nvotová, Katarzia či kapely Eturnity a Živé kvety.

    - Reklama -