Trump čelí novému obvineniu zo sexuálneho napadnutia

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump v reakcii uviedol, že sa s Carrollovou nikdy nestretol a takýto incident “sa nikdy nestal”.

    Tvrdenia Carrollovej (75), ktorá píše pre poradenskú rubriku módneho časopisu Elle, sa objavili vo výňatku z jej novej knihy, publikovanom v piatok v časopise New York.

    Autorka je najmenej 16. ženou, ktorá obvinila Trumpa zo sexuálneho obťažovania pred tým, ako sa stal prezidentom, píše agentúra AFP.

    Podľa Carrollovej došlo k sexuálnemu zneužitiu v roku 1995 alebo 1996, keď bol Trump prominentným realitným magnátom a ona známou autorkou poradenských článkov a moderátorkou televíznej šou.

    Carrollová uviedla, že na Trumpa narazila v obchodnom dome Bergdorf Goodman v Manhattane, keď tam obaja nakupovali.

    Po spočiatku priateľskom rozhovore ju mal Trump požiadať o radu pri nákupe bielizne pre nemenovanú ženu, no následne ju zaviedol do skúšobnej kabínky, kde sa voči nej údajne správal násilne a zneužil ju.

    Carrollová dodala, že na políciu sa neobrátila a o prípade až doposiaľ verejne nehovorila, pretože sa obávala následkov v podobe vyhrážok, prepustenia z práce či očierňovania. Trump v reakcii vyhlásil, že Carrollová sa len snaží získať pozornosť.

    “Túto osobu som nikdy v živote nestretol. Snaží sa predať novú knihu – to by malo svedčiť o jej motivácii,” napísal vo vyhlásení. Dodal, že časopis New York je “zomierajúcou publikáciou”, ktorá sa pokúsila “propagovať rozširovaním falošných správ”.

    - Reklama -