Švajčiarsko a Taliansko zasiahli prudké búrky, zahynul človek

    0
    Na snímke poškodená cesta v Dombressone v okrese Val-de-Ruz na severozápade Švajčiarska 22. júna 2019. (Autor: TASR)

    Vo švajčiarskom kantóne Neuchâtel sa vylial z brehov potok medzi osadami Dombresson a Villiers, pričom prúd strhol niekoľko desiatok automobilov. Viacero ľudí zostalo uviaznutých vo svojich vozidlách, kde museli čakať na vyslobodenie.

    Podľa vyjadrenia polície pre švajčiarsku agentúru SDA boli ulice v Dombressone zaplavené do výšky viac ako jeden meter. Štyri osoby utrpeli zranenia, z toho jedna bola zranená ťažko.

    Z obce Val-de-Ruz, ktorej súčasťou sú uvedené osady, prijala polícia v noci stovky tiesňových volaní, uviedol spravodajský portál 20Minuten. Úrady varovali obyvateľov, aby sa nezdržiavali v nízko položených priestoroch a v žiadnom prípade nejazdili po zaplavených cestách.

    V sobotu ráno nasadili v danej oblasti dva vrtuľníky, aby pátrali po možných nezvestných osobách a vyslobodzovali obyvateľov, ktorí sa nevedeli dostať zo svojich domov.

    Mesto Turín na severe Talianska zasiahli v piatok večer krupobitie a prudké lejaky. Podľa miestnych médií zahynul v okolí mesta 65-ročný človek. V sobotu hlásili podobnú situáciu z Milána, kde zostali zatopené ulice a vozidlá uviazli v podjazdoch.

    Niektoré cesty sú podľa vyjadrenia hasičov uzavreté v dôsledku zosuvov pôdy.

    - Reklama -