Richter: Správa o sociálnej situácii obyvateľstva je priaznivá

    0
    Ján Richter (Autor: TASR)

    „Nielenže ubúda nezamestnaných, ale najmä pribúda tých, ktorí si prácu našli. Máme záväzok v stratégii Európa 2020, dosiahnuť 72 % zamestnanosť splnenú z minulého roka, sme na úrovni 72,4 % a celkom iste bude tento stav do konca tohto kalendárneho roka respektíve do najbližších parlamentných volieb ešte viac vylepšený,“ povedal.

    V súvislosti s Informáciou o vyhodnotení plnenia Národnej stratégie zamestnanosti SR do roku 2020 a národným cieľom v oblasti dlhodobej nezamestnanosti, a to dostať sa do konca budúceho roka pod 3 % poznamenal, že je to vysoko aktuálne.

    „My sa dnes pohybujeme niekde po 40 % celkového počtu dlhodobo evidovaných nezamestnaných. Každý mesiac sú informácie, že takmer jedna tretina z tých, čo odchádzajú z evidencie úradov práce, sú osoby, ktoré boli evidované ako dlhodobo nezamestnané. Trh práce dáva istú šancu aj týmto osobám,“ konštatoval šéf rezortu práce.

    Sú to pozitívne čísla, ktoré sa podarili Slovensku dosiahnuť, povedal člen výkonného výboru Asociácie priemyselných zväzov Pavol Prepiak v súvislosti s národnou stratégiou.

    Zároveň však upozornil, že najmä pre zamestnávateľov v priemysle je dôležitá dlhodobá predvídateľnosť, čo súvisí s rastom mzdových nákladov.

    - Reklama -