Extrémisti vlani na Slovensku posilňovali svoj politický a spoločenský vplyv, píšu ´siskári´

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    “SIS v priebehu roka informovala príjemcov zo zákona o podozreniach z extrémistických trestných činov zo strany predstaviteľov PEX scény týkajúcich sa napríklad obchodovania s extrémistickým materiálom na internete, hanobenia štátnych symbolov, respektíve prezentácie extrémistických symbolov a hesiel na verejnosti. Tieto poznatky prispeli k vzneseniu viacerých obvinení z trestných činov extrémizmu voči členom PEX. Kritika vedenia trestných stíhaní členov PEX sa následne stala agendou virtuálnych aj verejných aktivít PEX,” uvádza sa v spomínanej správe.

    Podľa správy extrémisti zameriavali svoje aktivity v roku 2018 najmä na posilňovanie svojho politického a spoločenského vplyvu.

    V období predvolebnej kampane do orgánov samosprávy obcí zase zo strany extrémistov výraznejšie rezonovala aj protirómska a protiimigračná agenda.

    Medzi monitorované aktivity zo strany SIS patrili prezentačné témy PEX, extrémistické trestné činy predstaviteľov PEX, možné riziká zo strany radikálnych futbalových fanúšikov a aj dva prejazdy ruského motorkárskeho klubu Noční vlci (NV) cez územie SR.

    - Reklama -