VIDEO Danko: Tým, že sme v Európskej únii, žijeme v bubline

    0
    Andrej Danko v v Kazani (Autor: acebook.com/andrejdanko.sk)

    Podľa predsedu Štátnej rady Tatárska Farida Muchametšina sú obchodné vzťahy doteraz na slabej úrovni. Ministerstvo priemyslu Tatárskej republiky podľa neho dostalo za úlohu hľadať blízke kontakty so slovenskými podnikateľmi.

    Podľa Andreja Pučeka z Trenčianskych kúpeľov je Ruská federácia vrátane Tatárskej republiky pre podnikateľov dôležitá a napriek tomu, že prišiel za konkrétnu firmu, reprezentuje celé slovenské kúpeľníctvo.

    “Snažíme sa dostať ruských klientov do našich kúpeľov,” povedal Puček. Dôležitosť obnovy obchodných vzťahov zdôraznili aj ďalší podnikatelia napríklad z oblasti výroby dopravných zariadení.

    Viaceré firmy podpísali kontrakty, no pre zachovanie obchodného tajomstva si neželali medializáciu.

    Jedným z účastníkov fóra za tatársku stranu bol predseda predstavenstva strojárenského združenia Tatárskej republiky Sergej Majorov.

    Ten pripomenul návštevu delegácie Tatárska na Slovensku v roku 2016, kde okrem iného podpísali zmluvy s firmami z automobilového priemyslu. “Chceme nadviazať na tieto vzťahy,” povedal Majorov.

    Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) na začiatku podnikateľského fóra pochválil vyspelosť tatárskeho priemyslu. “Tým, že sme v Európskej únii, žijeme v bubline a nepozorujeme, že svet okolo nás sa vyvíja,” upozornil Danko, ktorý na sociálnej sieti zdieľal aj video súvisiace s jeho návštevou Tatárskej republiky.

    Tatárska republika profituje najmä z ťažby ropy, no vyrába aj vrtuľníky, dopravné lietadlá či nákladné automobily. Na rozdiel od Slovenska sa v tejto ruskej republike podarilo rozvinúť informatizáciu.

    Viac ako 85 percent služieb štát poskytuje elektronicky.

    - Reklama -