Deti unesené otcom sú konečne doma na Slovensku

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Deti sa podľa rezortu mohli na Slovensko vrátiť na základe rozhodnutia egyptského súdu, ktorý ich zveril do starostlivosti matky. K vypátraniu detí Y. I. a J. I. na území Egypta a ich dopraveniu späť na Slovensko zas prispela operatívna súčinnosť slovenských a egyptských orgánov.

    “Bezpečný návrat maloletých občanov do SR je potvrdením dobrých slovensko-egyptských vzťahov, ako aj vôle egyptskej strany zodpovedne pristúpiť k riešeniu zložitých a citlivých problémov, akými sú rodičovské únosy.

    V neposlednom rade je to aj výsledok efektívneho fungovania slovenskej diplomacie, jej konzulárnej služby a ďalších, do riešenia prípadu zapojených slovenských orgánov,” reagoval na vyriešenie prípadu slovenský šéf diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD).

    Ministerstvo tiež informovalo, že slovenská diplomacia aj naďalej venuje maximálnu pozornosť a aktívne spolupracuje s egyptskými úradmi aj na vyriešení ďalšieho prípadu maloletého občana SR v Egypte A. A., ktorého uniesol jeho otec v roku 2008.

     

    - Reklama -