Za slušné Slovensko: Na oslobodenie Mizíka reagovali takouto fotografiou

    0
    Na snímke poslanec NR SR Stanislav Mizík (ĽSNS) počas rokovania 40. schôdze NR SR pred hlasovaním o kandidátoch na ústavných sudcov 12. februára 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Na oslobodenie Mizíka reagovala aj iniciatíva Za slušné Slovensko prostredníctvom sociálnej siete. Status aktivistov tvoria dve vety a jedna fotografia. Na snímke zamyslený Stanislav Mizík v parlamente sleduje display svojho notebooku… 

    “Niektorí poslanci sú ´odvážni´ za klávesnicou a pred súdom len výhovorky. Rešpektujeme rozhodnutie súdu, ale jasne dodávame nie fašizmu a nenávisti,” uviedli organizátori protestov vo svojej reakcii na rozhodnutie súdu.

    Poslanec Mizík ešte v januári 2017 kritizoval rozhodnutie Andreja Kisku udeliť najvyššie slovenské štátne vyznamenanie osobám židovského vierovyznania. Jeho status sa následne objavil na ďalších weboch.

    Súd s poslancom sa začal 24. mája 2018.

    Povestné je v tejto súvislosti Mizíkovo vyjadrenie, že status nepísal on a ani nevie pracovať s počítačom. Dosvedčil mu to aj ďalší poslanec za ĽSNS Milan Uhrík.

    A odpoveďou na to, že poslanec za ĽSNS v minulosti vyhlásil, že je vlastne počítačovo negramotný, bola fotografia, ktorú aktivsti v statuse použili.

    Autor: Redakcia/TASR

     

    - Reklama -