Jakub Janda: Salvini? Vlastizradcovia predávajú vlasť Rusku! Čaputová má chrbtovú kosť, tú chcem

0
Jakub Janda, aktivista z lobistického spolku Evropské hodnoty (Autor: Hans Štembera)

Ako sme informovali, slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila obavy zo zhoršujúcej sa situácie v oblasti ochrany ľudských práv v Číne na stredajšom (10. 7.) stretnutí s ministrom zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky Wang Im, ktoré naša hlava štátu takto komunikovala aj prostredníctvom sociálnej siete:

Čína sa, samozrejme, kritike Čaputovej bránila, o čom sme písali TU.

V tejto súvisosti zástupca lobistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda rovnako cez sociálnu sieť kroky Čaputovej ocenil a nepriamo ju označil za vzor pre politických lídrov. 

„Chcem lídrov s chrbtovou kosťou,“ zareagoval okrem iného Janda na správu, podľa ktorej slovenská prezidentka Zuzana Čaputová upozornila čínskeho ministra zahraničných vecí na to, že jej prekáža porušovanie ľudských práv v jeho krajine.

„Je dobré mať principiálnu hlavu štátu, nie toho sluhu diktátorov, ktorého jeho Rusmi platený poradca vodí ako bábku po Pražskom hrade,“ podotkol Janda.

Zdroj: Facebook/Jakub Janda

Janda si na Facebooku za terč svojej ostrej kritiky zobral aj krajne pravicové zoskupenia, ktoré podľa neho vo veľkej miere inklinujú k vlastizrade. Základom týchto vážnych obvinení bol pre neho aktuálny škandál okolo talianskeho ministra vnútra Mattea Salviniho.  

„Najbližší poradcovia talianskeho vicepremiéra Mattea Salviniho minulý október vyjednávali s Ruskom o tajnom získaní miliónov eur pre Salviniho taliansku krajne pravicovú stranu. Stále platí to isté. Väčšina európskej krajnej pravice sú vlastizradcovia, ktorí svoju krajinu predávajú Rusku a sú k nemu lojálnejší ako k národu, ktorý údajne tak tvrdo zastupujú,“ napísal Janda k ďalšej téme.

Zdroj: Facebook/Jakub Janda

- Reklama -