Orbán opäť kritizoval Úniu. Dopustila sa závažných chýb, tvrdí

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Podľa slov maďarského premiéra by Európska komisia (EK) nemala riešiť otázku migrantov, ale zriadiť radu ministrov vnútra EÚ, ktorá by mala rozhodovať v oblasti prisťahovalectva.

    Orbán vyzval Brusel, aby sa Európska únia namiesto myšlienky budovania európskeho socializmu – ktorá podľa jeho názoru vedie k záhube – vrátila k myšlienke konkurencieschopnej európskej ekonomiky. 

    “Úspešné ekonomiky treba podporovať, a nie útočiť na ne. Namiesto zabezpečenia základných príjmov bez práce treba podporiť tvorbu pracovných miest a znižovanie daní,” zdôraznil maďarský premiér.

    Ministerský predseda obhajoval maďarskú cestu, ktorá odmieta liberalizmus. “Liberálna demokracia bola životaschopná iba dovtedy, kým mala aj kresťanské hodnoty, čo sa však v uplynulých 20 rokoch radikálne zmenilo,” zdôraznil Orbán.

    Podľa neho je členstvo jeho strany Fidesz v Európskej ľudovej strane (EPP) stále otvorené. “Zatiaľ musíme počkať, aby sa vyjasnil obraz, aby európski ľudovci rozhodli, kam chcú smerovať. To sa uvidí na jesennom zjazde EPP,” spresnil Orbán.

     

    - Reklama -