Svedecká výpoveď Repčíka: Hovoril aj o zavraždenom Ernestovi Valkovi

    0
    Na snímke bývalý riaditeľ TV Markíza Vladimír Repčík prichádza na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na pojednávanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza (Autor: TASR)

    V súvislosti s predmetnými zmenkami Repčík uviedol, že ani ako zamestnanec a neskôr ako riaditeľ nemal o zmenkách žiadne vedomosti. Dodal však, že by o ich existencii ani vedieť nemusel vzhľadom na to, že bol riaditeľom a nie konateľom spoločnosti.

    „Zdôrazňujem, že som nebol konateľom tejto spoločnosti a akékoľvek obchodné transakcie, majetky ľudí, ktorí stáli v pozícii spolumajiteľov Markízy, neboli v mojej kompetencii,“ spresnil Repčík.

    Obžalovaný Pavol Rusko zopakoval, že absencia vedomostí bývalých riaditeľov a zamestnancov televízie o predmetných zmenkách neznamená, že neexistujú, čo je argument, ktorý opakuje od začiatku hlavného pojednávania.

    Na otázku prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu či si spomína, že by sa vo vysporiadaní kauzy Gamatex angažoval zavraždený právnik Ernest Valko, Repčík odpovedal, že o tom nemá žiadne informácie.

    Svedecká výpoveď Repčíka, ktorý riadil TV Markíza v rokoch 2000 až 2006, zahŕňala aj kauzu Gamatex.

    K nej Repčík uviedol všeobecne známe skutočnosti aj v súvislosti s tým, že vtedy v Markíze videl obžalovaného Mariana Kočnera, obvineného Štefana Agha a aj zavraždeného Petra Čongrádyho.

    Na osobnú prítomnosť niekdajšej spoločníčky Pavla Ruska v Markíze Sylvie Volzovej si Repčík spomína veľmi sporadicky. Jej osobné angažovanie sa registroval hlavne v roku 1998 od začiatku kauzy Gamatex.

    Vtedy podľa jeho slov mala „veľmi intenzívne ambície zasahovať do vysielania“.

    Obžalovaní Kočner a Rusko podľa obžaloby prokurátora “po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Aghom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov”.

    Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy svojej niekdajšej spoločníčky v Markíze Sylvie Volzovej, ktorá má prísť v procese svedčiť v utorok (30. 7.).

     

    - Reklama -