Podarí sa odborárom zvrátiť hromadné prepúšťanie v Košiciach? Takéto sú ich plány

    0
    U.S.Steel Košice (Autor: U.S.Steel Košice)

    S cieľom zlepšiť finančné postavenie firmy chce U. S. Steel Košice do konca roka 2021 znížiť počet zamestnancov pracujúcich v oceliarňach a jej dcérskych spoločnostiach o 2500. 

    Prezamestnanosť vraj nehrozí

    “My robíme všetko preto, aby sa nestalo to, čo bolo avizované. Keďže platnosť kolektívnej zmluvy končí 31. marca 2020, chceme, aby tam článok o ochrane pred hromadným prepúšťaním bol aj naďalej,” uviedol Varga pre novinárov.

    Odmietol, že by bola v podniku prezamestnanosť. O kolektívnej zmluve na nové obdobie sa bude rokovať.

    “Vývoj prinesie z našej strany kroky, samozrejme, v rámci stratégie máme niečo zacielené a uvidíme, čo dosiahneme,” skonštatoval.

    Jedna z vysokých pecí je odstavená, týždeň je skrátený

    K plánu znížiť počet zamestnancov pristúpili oceliarne vzhľadom na zlú situáciu na trhu s oceľou, podnik pritom poukázal na dôsledky vysokého importu ocele z krajín, ktoré nemusia dodržiavať pravidlá platné v Európe a nie sú súčasťou európskeho systému obchodovania s emisiami.

    V rámci opatrení už došlo v podniku k zavedeniu štvordňového pracovného týždňa a odstaveniu jednej z vysokých pecí.

    “Očakávame nejakým spôsobom sanáciu našich zamestnancov. Keď podnik bol za ostatné tri roky, poviem, veľmi ziskový, a sanovala sa korporácia, očakávame, že toto obdobie, ktoré teraz žijeme a nie je šťastné, bude nejakým spôsobom sanovať korporácia,” povedal Varga.

    Riešením má byť dohoda o budúcoročnej kolektívnej zmluve

    V podniku je podľa neho medzi zamestnancami nervózna atmosféra. Možnosti zvýšenia konkurencieschopnosti podniku vidí najmä vo zvýšení investícií a eliminovaní dlhoročného investičného dlhu.

    Aj podľa Machynu sa za uplynulých 19 rokov v oceliarňach investovalo málo, čo považuje za jeden z faktorov súčasnej zlej situácie.

    “Chceme dohodnúť takú kolektívnu zmluvu na budúci rok, aby opäť ochránila na nejaké obdobie ľudí, aby neboli prepúšťaní, mali istotu a stabilitu, pretože odviedli kus práce pre tú spoločnosť a vytvárali hodnoty, ktoré tá spoločnosť mala použiť,” povedal.

    Príprava kolektívnej zmluvy by sa mala začať ešte tento rok. Machyna ďalej konštatoval, že dôležitá je podpora ľudí. “Bez ich podpory  máme malú šancu uspieť u manažmentu,” dodal.

    Platíme štátu trikrát toľko, pripomína hovorca oceliarní

    Hovorca oceliarní Ján Bača v reakcii na kritiku odborárov reagoval, že od vstupu U.S. Steel do Košíc boli preinvestované dve miliardy dolárov.

    “Pred rokom sme dokončili masívnu výstavbu kotlov za vyše 120 miliónov eur a vďaka vysokoúčinnej kombinovanej metóde výroby elektrickej energie dostávame doplatok na takto vyrobenú energiu. Na čo však upozorňujeme, je fakt, že na poplatkoch za prevádzku systému platíme štátu trikrát toľko, a to aj za energiu nami vyrobenú a vnútri podniku spotrebovanú. Tento stav nás dostáva do veľmi nevýhodnej pozície oproti našim konkurentom zo susedných štátov EÚ,” skonštatoval Bača.

    Dodal, že v januári tohto roku firma oznámila investíciu do linky na výrobu elektrotechnickej ocele a v jej prípravách sa pokračuje. 

    - Reklama -