Prečo skončil šéf vyšetrovacieho tímu Gorila? Liberál Galko to vidí takto

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)

    „Je to veľmi zlý signál pre spoločnosť, ktorá túži po spravodlivosti, a, naopak, dobrá správa pre aktérov Gorily,” skonštatoval Galko. Predpokladá, že Kyselica mohol naraziť na pokusy o marenie vyšetrovania.

    Podobne to bolo podľa neho aj s jeho predchodcom Marekom Gajdošom.

    “Ak sa tieto problémy potvrdia, strana SaS bude žiadať o vyvodenie zodpovednosti voči jeho nadriadeným, nevynímajúc prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského,” dodal.

    “Neviem si predstaviť, že by toto urobil človek, ktorý by cítil podporu nadriadených,” uviedol Grendel na sociálnej sieti.

    Skonštatoval, že polícia sa odchodom bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a ďalších “asi stále dostatočne nevyčistila”.

    Most-Híd sa k situácii zatiaľ vyjadriť nechce. “Nepoznáme dôvody rozhodnutia pána Kyselicu, preto sa k jeho odchodu nebudeme vyjadrovať,” skonštatovala pre TASR hovorkyňa strany Klára Debnár.

    Ide o Kyselicovo osobné rozhodnutie, tvrdí policajné prezídium

    Kyselica podľa svojich slov v utorok podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru. Dôvody zatiaľ nechcel konkretizovať, urobí tak podľa svojich slov až po uplynutí dvojmesačnej výpovednej lehoty. 

    Prezídium Policajného zboru (PPZ) reagovalo tým, že ide o Kyselicovo osobné rozhodnutie a tím Gorila má naďalej plnú podporu vedenia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).  Vo vyšetrovaní bude pokračovať.

    Kyselica bol na čele tímu NAKA pre vyšetrovanie kauzy Gorila od 1. decembra 2016. Dovtedy bol jeho členom. Vo funkcii nahradil dovtedajšieho šéfa tímu Mareka Gajdoša, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť do civilu.

    Kyselica pôsobí v ozbrojených zboroch vyše 20 rokov. V tíme Gorila, ktorý vznikol 9. januára 2012, bol od 26. januára 2012.

    - Reklama -