Zúri? Kočnerov obhajca takto reaguje na zverejnené prepisy

    0
    Marek Para (vľavo) prichádza na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na pojednávanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza 22. júla 2019. (Autor: TASR)

    “Nie je úplne preukázaná úplnosť komunikácie ani okolnosť, kto s kým komunikuje, a ani zákonnosť získania dôkazu. Obhajoba má prostriedky vysporiadať sa s týmto dôkazným prostriedkom,” povedal Para, ktorý tak zareagoval na štvrtkovú správu Denníka N.

    Zamlčali mi komunikáciu, tvrdí Para

    “Som vyslovene znechutený trvajúcimi únikmi z vyšetrovacieho spisu poškodených Jána K. a Martiny K. Nielen z dôvodu, že mne ako obhajcovi orgány činné v trestnom konaní existenciu a obsah tejto komunikácie zamlčali, pričom až budúci týždeň, po zásahu prokuratúry, budem mať možnosť sa s týmito dôkazmi oboznamovať,” zdôraznil obhajca.

    Dodal, že 13. augusta má ku komunikácii vypovedať obvinený Marian Kočner. “Ján Kuciak, Veľká Mača 558, Galanta,” Marian Kočner 3. októbra minulého roka. Tvrdí to Denník N.

    Odvoláva sa na ich komunikáciu, ktorú zaistila polícia. Hovorí aj o komunikácii Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a odvoláva sa na úradné záznamy polície.

    Veľkú časť komunikácie je o politike

    Denník tiež informoval, že lustrácie novinárov mal pre Kočnera zabezpečovať práve Bödör.

    V policajnom zázname sa podľa portálu píše, že sa mali rozprávať o situácii v SIS, v polícii, o zabezpečení informácií z trestných konaní a manipulácii trestných vecí.

    Rovnaký vzťah mal mať Marian Kočner aj k prokuratúre, kde mali rozhodovať o pridelení konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom.

    Kočner mal žiadať aj o bližšie informácie o vyšetrovateľoch a takzvaného pavúka, teda výpis z registra obyvateľov. Chcel tak získať informácie o ich príbuzných, deťoch a podobne.

    Denník N tiež tvrdí, že veľkú časť komunikácie tvoria správy o politike. Ľudia okolo podnikateľa mali konať v prospech Smeru-SD.

    “Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku,” píše sa podľa denníka v policajnom zázname. Bödörovi mal Marian K. 6. januára 2018 napísať: “Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť.” Bödör mu mal odpísať, že “to na 100 percent.”

    Kočner: Vlekár nemôže ísť do ďalších volieb

    Kočner mal tiež napísať, že “vlekár nemôže ísť do ďalších volieb”. Po vražde novinára mal mať obavy o budúcnosť Smeru-SD. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ, ktorú pripravoval a pomáhal mu Bödör.

    Úspech predpokladal už vo voľbách v roku 2020. Podpisy mu mala pomáhať zbierať aj Alena Zsuzsová.

    - Reklama -