Kiska opäť hovorí o mafiánskom štáte: Prečo dnes mlčí Fico a Pellegrini?

    0
    Andrej Kiska (Autor: facebook.com/AndrejKiska)

     “Marian K. a Bodör mali pod palcom políciu na čele s Gašparom (bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, poznámka TASR), ktorú hrubo vo svoj prospech a v prospech Smeru zneužívali proti novinárom, advokátom, prezidentovi a mnohým iným,” skonštatoval s tým, že od vraždy novinára Jána Kuciaka vychádza na povrch veľa skutočností o prepojení mafie s vládnou mocou.

    Vo svojom vyjadrení Kiska, ktorý zakladá stranu Za ľudí, apeluje na premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Pýta sa, kde je a “prečo nemá tlačovku a negarantuje, že takéto veci sa už nedejú a nebudú sa opakovať”.

    Podľa medializovaných informácií mal Marian K. komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bodör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov.

    Marian Kočner mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o jej budúcnosť obavy.

    Portál sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom Kočnerom.

    Informuje tiež, že Kočner mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina), a exprezidenta Andreja Kisku (Za ľudí).

    Na archívnej snímke TASR zľava Robert Fico a Andrej Kiska.

    Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

    Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti.

    V kauze sú obžalovaní Marian Kočner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko.

    Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

    - Reklama -