VIDEO Fico: Ako prekryť Trubanovu drogovú kauzu?

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Veľmi chabý pokus

    “Musím tento pokus oligarchov, mocichtivých pánov a nešťastnej redakcie Denníka N označiť za veľmi chabý pokus prekryť to, čo nastváral pán Truban. Ukazuje sa, že tento líder má ďaleko od nového politika,” vyhlásil Fico.

    Daňová kauza Kisku

    Poukázal na to, že sa to nestalo prvýkrát. Fico spomína kauzu jeho telefonátu s Antoninom Vadalom, ktorý podľa neho nikdy nebol. Médiá kauzu otvorili podľa Fica v snahe prekryť daňovú kauzu vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. “Ten telefonát nikdy nebol, ale účel svätí prostriedky,” podotkol.

    Podľa medializovaných informácií mal Marian Kočner komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian Kočner je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa zverejnenej komunikácie mal Marian Kočner v októbri 2017 poslať Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára.

    Marian Kočner mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval o tom, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o budúcnosť strany obavy. Denník sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom Kočnerom. 

    Informuje tiež o tom, že Marian Kočner mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina) a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

    Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian Kočner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko.

     

    - Reklama -