Kim si pozrel odpálenie novej zbrane

    0
    Ľudia v Severnej Kórei sledujú televízne správy. KĽDR odpálila "nový typ takticky navádzanej zbrane", na skúšku myslenú ako varovanie "juhokórejským vojnovým štváčom" osobne dohliadal severokórejský vodca Kim Čong-un. (Autor: TASR, PL.sk)

    Severná Kórea odpálila v sobotu do Japonského mora dve rakety, ktoré boli podľa juhokórejskej armády zrejme strelami krátkeho doletu.

    Soul to označil za ukážku sily zameranú proti spoločným vojenským cvičeniam Južnej Kórey a Spojených štátov.

    Kim Čong-un nariadil “okamžitú skúšku” nového zbraňového systému po tom, ako o ňom dostal správu, uviedla KCNA.

    Líder si podľa správy prezrel bližšie nešpecifikovanú novú zbraň na mieste odpálenia, pričom po jej skúške “vyjadril veľkú spokojnosť”, citovala zo správy juhokórejská agentúra Jonhap.

    K najnovšej severokórejskej raketovej skúške došlo krátko po tom, ako americký prezident Donald Trump v piatok oznámil, že dostal od Kim Čong-una ďalší “veľmi nádherný” list.

    Trump po sobotňajšom odpálení severokórejských striel na Twitteri uviedol, že Kim Čong-un sa mu v liste “tak trochu” ospravedlnil za nedávnu sériu raketových skúšok.

    Vyjadril tiež želanie obnoviť rozhovory o denuklearizácii a zastaviť testovanie rakiet, hneď ako sa skončia spoločné americko-juhokórejské manévre. Tie Pchjongjang už dlho odsudzuje ako údajnú prípravu na inváziu.

    - Reklama -