Prečo ho chceli zavraždiť? Lipšic takto reaguje na obvinenia partie okolo Zsuzsovej

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    Lipšic verí, že vyšetrovanie tejto pripravovanej vraždy povedie k objednávateľovi alebo objednávateľom, ktorí mali podľa neho zjavnú motiváciu takéto objednávky uskutočniť. 

    „Pevne verím, že aj v tomto prípade bude mať spravodlivosť navrch,“ dodal. Lipšic tiež potvrdil, že obvinený Zoltán Andruskó vypovedal, že táto pripravovaná vražda mala predchádzať objednávke vraždy novinára Jána Kuciaka.

    Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vo veci Kuciakovej vraždy považuje nevykonanie týchto vrážd za „zhodu šťastných okolností“.

    „Pokiaľ by k tomu došlo, môžem vám garantovať, že by sme sa nebavili o zavraždenom Jánovi Kuciakovi a zavraždenej Martine Kušnírovej, ale o úplne inej osobe, pretože tá vražda predbiehala tieto dve obete,“ dodal vo februári tohto roku. 

    Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó sú obvinení aj z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

    Marian Kočner, ktorého Lipšic považuje za človeka s motívom objednať si jeho vraždu, je obvinený aj z objednávky vraždy Kuciaka a taktiež z falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti.

    - Reklama -