V Rožňave došlo k masívnemu úniku plynu, evakuovali 60 ľudí

    0
    V Rožňave došlo 16. augusta 2019 k masívnemu úniku plynu. Evakuovať museli 60 ľudí. Na mieste zasahujú hasiči. (Autor: TASR)

    „Hasiči pomáhali pri evakuácii 60 osôb z okolitých firiem, pretože unikajúci plyn sa cez kanalizáciu šíril do blízkych budov. V zasiahnutej oblasti došlo k odstaveniu plynu a elektrickej energie,“ uviedla Križanová.

    Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Mésarovej boli na miesto vyslané všetky záchranné zložky, SPP, a okamžite boli prijaté aj opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku.

    „Policajti miesto uzavreli, taktiež boli uzavreté všetky prístupové cesty. Polícia vykonáva opatrenia aj v súčinnosti s mestom Rožňava, za účasti mestskej polície i technických služieb.

    V tejto chvíli podľa vyjadrenia HaZZ už nebezpečenstvo nehrozí, plyn sa podarilo uzavrieť,“ konkretizovala krajská policajná hovorkyňa s tým, že okolité budovy i kanalizácia sa odvetrávajú.

    Dodala, že polícia bude udalosť vyšetrovať ako podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia. „Pri tejto udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Bližšie okolnosti bude možné poskytnúť až po vykonaných prvotných úkonoch,“ konštatovala Mésarová.

    Ako potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, pri poruche nebola potrebná asistencia zdravotných zložiek. „Pri spomínanej udalosti záchranári nezasahovali,“ povedala.

    - Reklama -