Čaputová: Dôverujem vyšetrovaciemu tímu. Chystám zásadné stanovisko

    0
    Zuzana Čaputová v Bruseli (Autor: TASR)

    Mimoriadne závažné informácie

    “Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry dnes potvrdili, že existujú vážne poznatky o trestných činoch predstaviteľov štátnych orgánov. Považujem tieto informácie za mimoriadne závažné,” uviedla hlava štátu.

    Dôvera v právo a spravodlivosť

    Čaputová zdieľa presvedčenie vyšetrovateľov i dozorujúcich prokurátorov, že v záujme vyšetrenia celého prípadu je potrebné, aby ľudia, ktorých sa dôvodné podozrenia vyplývajúce z komunikácie s jedným z obvinených týkajú, prišli dobrovoľne v tejto veci vypovedať. “Je to potrebné, aby si občania mohli uchovať dôveru v právo a spravodlivosť. Budem aj naďalej pozorne sledovať vývoj situácie a vo vhodnom čase zaujmem zásadné stanovisko,” dodala.

    Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v pondelok odmietol spochybňovanie vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj prípravy vraždy prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku i advokáta Daniela Lipšica.

    Spochybňovanie zo strany niektorých médií a politikov považuje za neodôvodnené a vyvolávajúce otázku, komu a načo má poslúžiť. Orgány činné v trestnom konaní majú pri vyšetrovaní podľa jeho slov vynakladať mimoriadne úsilie.

    Obžaloby v prípade vraždy Jána Kuciaka by mali byť vznesené do konca novembra tohto roka. Marian Kočner by mal byť podľa prokurátorov zatiaľ finálnym objednávateľom vraždy novinára.

     

    - Reklama -