Bol by som radšej, keby to nerobili, povedal Pompeo o raketových testoch

    0
    Televízna obrazovka ukazuje zábery z odpálenia rakety KĽDR počas spravodajského programu na železničnej stanici v Soule v Kórejskej republike v sobotu 4. mája 2019. (Autor: TASR)

    V interview pre americkú televíziu CBS Pompeo poukázal na šesť testov balistických striel s krátkym doletom, ktoré Severná Kórea uskutočnila v posledných týždňoch. Mierne sa teda rozchádzal s prezidentom Donaldom Trumpom, podľa ktorého testy nie sú ohrozením a sú bezvýznamné.

    “Bol by som radšej, keby to nerobili,” povedal Pompeo o testoch.

    Minister podľa svojich slov dúfa, že vodca Severnej Kórey Kim Čong-un bude súhlasiť s obnovením rokovaní o denuklearizácii. Kim mal s Trumpom tri osobné stretnutia na túto tému, pripomenula tlačová agentúra AFP.

    “Nesadli sme si znovu za stôl tak rýchlo, ako sme dúfali,” vyhlásil Pompeo. “Celý čas sme jasne hovorili svoj postoj. Vieme, že na ceste budú aj hrbole,” dodal.

    Pompeo tiež oznámil, že tento týždeň je v Ázii osobitný zástupca amerického ministerstva zahraničných vecí v rokovaniach so Severnou Kóreou Stephen Biegun.

    “Dúfame, že predseda Kim príde za (rokovací) stôl a dosiahneme lepší výsledok. Bude to lepšie pre ľud Severnej Kórey. Bude to lepšie pre svet,” povedal šéf americkej diplomacie Pompeo.

     

    - Reklama -