Liberáli kritizujú rezort vnútra a tvrdia: Toto je prežitok

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

     “Už v minulosti sme navrhli, aby EČV bolo viazané na konkrétneho majiteľa vozidla, a nie k vozidlu, ako to platí v súčasnosti,” vysvetlil.

    Zároveň podľa jeho slov SaS presadzuje, aby mohlo byť vozidlo registrované v ktoromkoľvek okrese, a nielen v mieste trvalého bydliska fyzickej či sídla právnickej osoby.

    Poukázal na to, že by sa tak nemuseli likvidovať státisíce plechových tabuliek ročne pri zmene majiteľa auta. Napokon by podľa neho rezort nemusel uvažovať o nákupe vyše 1,1 milióna tabuliek, ale o polovicu menej.

    SaS chce jeden centrálny systém

    Súčasný režim s EČV považujú liberáli za prežitok. “Sme v stave, keď nám nič nebráni prijať jeden centrálny systém – napríklad s iniciálami SK a číselným kódom, ktorý by platil pre celé Slovensko,“ dodal Ivan.

    Ministerstvo vnútra v uplynulom týždni informovalo, že v lete získalo bezodplatné dizajny tabuliek s evidenčným číslom (EČ) áut.

    Vysvetlilo, že v roku 2018 opakovane vstúpilo do rokovaní so spoločnosťou Turčan Delta, ktorá vlastnila patent na dizajn.

    Víťaz získa zmluvu na 48 mesiacov

    Predpokladaná hodnota zákazky na výrobu a dodanie tabuliek s EČ je skoro 34,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Tender na ich obstarávanie spustil rezort v stredu (21. 8.).

    Ministerstvo uviedlo, že predmetom tendra je výroba a dodanie rôznych druhov tabuliek s EČ, vrátane tabuliek s osobitným a zvláštnym EČ, tabuliek s EČ určených pre vozidlá s čiastočným alebo plne elektrickým pohonom a ďalšie.

    Predpokladané množstvo tabuliek je 1.170.000 kusov za rok.

    S víťazným uchádzačom uzavrie zmluvu o dielo na obdobie 48 mesiacov.

    - Reklama -