Kiskovej strane prieskumy neprajú. Remišová však v rozhovore prekvapila

0
Zľava Veronika Remišová a Andrej Kiska počas tlačovej koferencie strany Za ľudí. (Autor: TA3)

Spĺňajú aktuálne preferencie strany Za ľudí – tesne nad čiarou vstupu do parlamentu – očakávania, s ktorými ste prestupovali zo strany Igora Matoviča?

Strana Za ľudí ešte ani riadne nevznikla a už má v prieskumoch 5,5 %, čo je veľmi dobrý výsledok. Od posledného prieskumu sme navyše stúpli.

Ak si spomenieme na prieskumy pred voľbami v roku 2016, tak niektoré opozičné strany aj po štyroch rokoch existencie a relatívne dobrej známosti značky sa pohybovali pod hranicou zvoliteľnosti.

Ste teda spokojná… S čím najviac?

Tvrdo pracujeme s tímom takmer sto odborníkov na programe a hlásia sa k nám stále noví a noví ľudia.

Strana Za ľudí nebude strana jedného človeka, ale je v prvom rade tímom zrelých a schopných ľudí, ktorí nielenže majú dobré myšlienky, ale hlavne vedia tieto myšlienky a víziu zrealizovať.

Strane Andreja Kisku vyčítajú odborníci najmä to, že programom oproti ostatným opozičným stranám nijako neprekvapila, len sa zaradila medzi opozíciu. Sú dokonca hlasy, podľa ktorých je táto strana odkázaná na chyby najmä Progresívneho Slovenska-Spolu, keď ich voliči prejdú k vám.

Odborníci konštatujú? To nemôže byť pravda. Celý program predstavíme až na sneme v septembri.

Aké teda máte vízie?

Naše priority – boj proti korupcii a za spravodlivosť, zlepšenie kvality života a vyššie mzdy, pomoc rodinám, byty pre mladé rodiny, radikálne zlepšenie služieb štátu v zdravotníctve, školstve a v starostlivosti o starších ľudí.

A hlavne sa nenecháme zastrašiť rôznymi kriminálnymi živlami, ktoré si myslia, že im patrí celé Slovensko.

Viete pomenovať veci aj konkrétnejšie?

Iste, aj v lete napríklad pracujeme a strážime peniaze občanov. Len pred pár dňami som podala viaceré podnety na policajnú inšpekciu v súvislosti so zneužívaním polície rôznymi kriminálnymi živlami, čo sa ukázalo pri Kočnerových kauzách.

Tiež Úrad pre verejné obstarávanie práve oznámil, že intenzívne preveruje môj podnet, v ktorom som upozorňovala na nezmyselný projekt rušenia rodných čísel.

Projekt pripravuje ministerka vnútra, môže stáť stovky miliónov eur a spôsobí občanom len problémy. My chodíme veľa medzi ľudí, stretávame sa s nimi a postupne prechádzame celé Slovensko.

Autor: Lucia Balichová

- Reklama -