Hlina: Áno, niekde Kočner vznikol. Viacerí by si mohli spytovať svedomie

0
Líder KDH Alojz Hlina (Autor: Dominik Foldes)

Nie sú vaši kresťanskí voliči zmätení z vášho postoja, keď máte dohody s Progresívnym Slovenskom a Spolu, ktorí sú liberálni, predseda strany reční o užívaní drog a určite nie sú zástancami len klasickej kresťanskej rodiny?

Pozrite sa, KDH vládlo už s ANO, čo bola prudko liberálna strana a predsedal jej Pavol Rusko, ktorý je dnes obvinený zo všetkého možného, a vládlo aj so SaS, tiež liberálnou stranou.

Fakt je, že KDH má teraz nie spoluprácu, nie koaličnú zmluvu, nevládneme, ale zatiaľ máme len dohodu o neútočení s PS a Spolu. Aj o tom je politika. Čo bude neskôr, uvidíme.

A čo Obyčajní ľudia? Včera (26. 8. – pozn. PL) ste dosť skritizovali Igora Matoviča za to, že zvolal protest bez toho, že by vás naň upozornil. ,Zase si si hryzol aj do opozície, že dovolenkuje, fotí sa v horách. A vlastne celé je to iba na Tebe…, ty to zachrániš. No nie je´, uviedli ste v statuse.

Spojenie musí dávať logiku. Matoviča som nekritizoval, odkázal som mu, že mu držím palce s tým protestom. Ale skutočne nechápem, prečo považoval za dôležité Igor Matovič naopak napadnúť opozíciu pri ohlásení protestu, že dovolenkuje.

Ja som napríklad na dovolenke ešte nebol.

Ste spokojný s vývojom percent KDH, zdá sa, že sa pod vaším vedením dostane opäť do parlamentu.

Spokojný? Máme ešte dosť čo robiť. Politika je aj fyzika: koľko energie dáš, toľko dostaneš. Určite priestor na kresťansko-demokratickú stranu na Slovensku existuje.

Leto je v znamení zverejňovania údajnej komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema.

Som zhrozený z toho, že sa ukazuje, ako tento štát fungoval. Je smutnou vizitkou nás všetkých, že sme to dovolili, že to dospelo, kam to dospelo. Mali by sme sa búriť ešte účinnejšie.

Politológ Ján Baránek napríklad pre ParlamentéListy.sk uviedol, že Kočnera paradoxne stvorili tí, ktorí ho dnes ako ikony demokracie najviac kritizujú. Je fakt, že Kočner vyrástol za vlády SDKÚ.

Áno, niekde Kočner vznikol. Všelijakí hlupáci a nešťastníci sa narodili a ešte sa narodia, a súhlasím s tým, že otázka stojí, kto im dovolí takýmto spôsobom existovať?

A tu sa zrejme všetci máme nad čím zamyslieť, teda ja nie, lebo ja som vtedy nebol v aktívnej politike (smiech). Skutočne, zdá sa, že viacerí by si mohli spytovať svedomie, či sa nedalo s týmto človekom, Marianom Kočnerom, niečo robiť skôr.

Autor: Lucia Balichová

- Reklama -