Vláda pokračuje v Buzitke

    0
    Na snímke zľava podpredseda vlády SR aminister životného prostredia SR László Sólymos, predseda vlády SR Peter Pellegrini a podpredseda vlády SR Richard Raši počas výjazdového rokovania vlády v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár 27. augusta 2019. (Autor: TASR)

    Kabinet bude rokovať o poskytnutí regionálneho príspevku vo výške jedného milióna eur do 30. septembra. Najviac financií – 130.000 eur – by malo ísť na nákup multifunkčného zametacieho stroja pre verejnoprospešné služby mesta Fiľakovo. 

    Na zníženie energetickej náročnosti kultúrneho domu by mala obec Lovinobaňa získať 40.000 eur, obec Tomášovce by mala dostať príspevok 70.000 eur na rekonštrukciu budovy skladu a zámočnícku dielňu v rámci podniku sociálnej ekonomiky. 

    Zhodne po 20.000 eur by mala vláda prideliť obci Polichno na obnovu budovy bývalej sýpky, obci Podrečany na rekonštrukciu materskej školy či obci Lipovany na obnovu fasády obecného úradu a cintorína. 

    Viaceré obce získajú finančné príspevky na rekonštrukciu obecných úradov i obnovu miestnych ciest a komunikácií. Celkovo by malo byť podporených 52 projektov, medzi nimi sú napríklad financie vyčlenené aj pre viaceré cirkvi či občianske združenia.

    S tohtoročnými výjazdovými rokovaniami začala vláda 16. januára, keď zasadala v Snine, o deň neskôr v Levoči. Vo februári vládny kabinet navštívil Revúcu (12. 2.) a obec Jesenské (13. 2.), v marci (19. 3.) Gelnicu a Lipany (20. 3). V apríli (9. 4.) vláda zasadala v Medzilaborciach a v Bardejove (10. 4.), v máji rokovala v Hanušovciach nad Topľou (14. 5.) a v Trebišove (15. 5.). Pred letnou prestávkou vláda rokovala v Stropkove (25. 6.) a Michalovciach (26. 6.). V utorok (27. 8.) zasadala v Kokave nad Rimavicou. 

     

    - Reklama -