SNP75 Učme sa na životnom príbehu Husáka, uviedol Danko

    0
    Centrálne oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici. Na snímke predseda parlamentu Andrej Danko počas kladenia vencov. (Autor: TASR, PL.sk)

    „Aj dnes stojíme na pomyselnej hranici, keď sa deformujú hodnoty ľudskosti a sme svedkami návratu k extrémistickým ideológiám. Na jednej strane je tu extrémizmus fašistický a na strane druhej klasicky liberálny,” povedal vo svojom vystúpení Danko.

    Poukázal, že aj v súčasnosti sú tu ľudia, dokonca v politike, ktorí “prekrúcajú históriu, obliekajú si fašistické uniformy a požívajú dôveru občanov”. 

    Zdôraznil, že práve v dnešnej dobe internetu sa nesmieme nechať manipulovať klamstvami vytrhnutými z kontextu.

    Propaganda a manipulácia sú podľa jeho slov stále prítomné. Ľudí Danko prosí, aby nikdy nezabúdali na to, ako sa dá jednoducho v živote zísť zo správnej cesty.

    „Aby ste nepodľahli fašistickému, ani liberálnemu extrémizmu. Manipulujú vás a klamú len preto, aby ovládli vaše myslenie a naše milované Slovensko,” apeloval.

    Danko vyzdvihol odvahu a obetavosť tých, ktorí bojovali v SNP.

    „Mnohí vtedy riskovali a obetovali to najcennejšie – svoj život. Patrí im naša úcta, že neváhali ani sekundu bojovať za slobodu a prebudenie niektorých Slovákov,” vyhlásil a poďakoval za hrdinstvo “našich 35 priateľských národov”.

    Vzdal tiež úctu Gustávovi Husákovi, pripomenul jeho životný príbeh.

    Považuje ho za výnimočného človeka, plného odhodlania.

    „Na jeho životnom príbehu sa učme, pozorujme, aké vrtkavé sú medziľudské vzťahy,” uviedol Danko.

    Predseda parlamentu pripomína, že svet nie je čiernobiely a že je plný kompromisov.

    - Reklama -