Johnsonova strana už nemá väčšinu v parlamente, prišla o Leeho

    0
    Boris Johnson (Autor: TASR)

    Liberálni demokrati, zasadzujúci sa za zotrvanie v Európskej únii, vo vyhlásení “s potešením oznámili”, že do ich strany vstúpil Phillip Lee, “poslanec za volebný obvod Bracknell”.

    “Táto konzervatívna vláda sa agresívne pokúša bezcharakternými spôsobmi o presadenie ničivého brexitu,” povedal na margo svojho prestupu samotný Lee. “Využíva politickú manipuláciu, zastrašovanie a lži. A robí to úmyselným a uváženým spôsobom,” dodal.

    Po letných prázdninách v utorok pokračuje zasadanie britského parlamentu, ktoré by malo byť opäť predčasne prerušené na budúci týždeň na základe žiadosti premiéra Borisa Johnsona.

    Konzervatívni poslanci vrátane Leeho, ktorí nesúhlasia s brexitom bez dohody, aký Johnson nevylučuje, sa spojili s opozičnými stranami zastúpenými v parlamente a vypracovali návrh zákona, ktorý by odchod Británie z EÚ bez dohody znemožnil.

    O jeho zaradení do programu stredajšieho parlamentného zasadnutia by mali hlasovať v utorok večer.

    Johnson varoval, že všetkým konzervatívnym poslancom, ktorí zmienený návrh podporia zabráni, aby za jeho stranu kandidovali v akýchkoľvek nadchádzajúcich voľbách, ktorých skoré konanie je podľa agentúry AFP čoraz pravdepodobnejšie.

     

    - Reklama -