Zatkli vdovu po známom teroristovi IS nemeckého pôvodu. Deti vychovávala podľa ideológie džihádistickej skupiny

    0
    Ilustračná snímka (Autor: unsplash.com)

    Ženu s nemecko-tuniskými koreňmi, ktorú identifikovali len ako Omaima A., zatkli minulý týždeň v Hamburgu. Je tiež obvinená z toho, že svoje deti vychovávala podľa ideológie uvedenej džihádistickej skupiny.

    Podľa prokuratúry sa Omaima A. za rapera Cusperta vydala po tom, ako jej prvého manžela zabili počas leteckého útoku v sýrskom meste Kobané.

    Cuspert – rodák z Berlína s nemecko-ghanskými koreňmi – kedysi vystupoval pod umeleckým menom Deso Dogg, v početných videoodkazoch IS sa však objavoval ako abú Talha Almání. O život prišiel minulý rok na území Sýrie.

    Omaima A. do Sýrie pricestovala so svojimi troma neplnoletými deťmi v januári 2015, aby sa tam pripojila k svojmu prvému manželovi a ich otcovi Nadarovi H.

    Podľa prokuratúry žila podľa pravidiel IS, svoje deti vychovávala na základe doktríny tejto organizácie a od militantov dostávala každý mesiac finančnú podporu.

    Neskôr sa vydala za Cusperta, ktorého však opustila a v roku 2016 sa tehotná vrátila spolu s ich dieťaťom a jej ďalšími troma deťmi do Nemecka.

    Podľa nemeckých médií sa Omaima A. po návrate do Európy začlenila do nemeckej spoločnosti a pracovala ako manažérka v oblasti organizácie podujatí a prekladateľka.

    Jej príbeh v apríli odhalil libanonský novinár, čo po celom Nemecku vyvolalo pobúrenie nad tým, že údajná členka IS po návrate do svojej domovskej krajiny nečelila trestnému stíhaniu.

    - Reklama -