Ťapáková: Kočnerov príchod do Markízy bol sprevádzaný hrubou silou. Ozbrojení muži ma vítali už na parkovisku

    0
    Zuzana Ťapáková (Autor: Facebook, Zuzana Ťapáková)

    O zmenkách som nevedela

    “O zmenkách som sa dozvedela, až keď boli medializované,” uviedla na začiatku svojej svedeckej výpovede Ťapáková v Ústave na výkon väzby (ÚVV) v Bratislave. Ako generálny riaditeľ, spolukonateľ a štatutárny zástupca televízie sa musela podpisovať pod účtovné uzávierky aj výročné správy.

    Vzťah s Kočnerom nebol priateľský

    V rámci výkonu svojej funkcie sa však o zmenkách nikdy nedozvedela. “V účtovníctve sa nenachádzali,” dodala. Jej vzťah s obžalovaným Marianom Kočnerom neopisuje ako priateľský, spomína na jeho príchod do Markízy v roku 1998, ktorý bol “sprevádzaný hrubou silou”. O angažovaní sa zavraždeného právnika Ernesta Valka v kauze nemala vedomosť. Obe tvrdenia sú v konflikte s výpoveďou obžalovaného.

    Ozbrojení muži ma vítali na parkovisku

    Neskôr vo výpovedi odpovedala na otázky obžalovaného Mariana Kočnera. Zaujímala ho finančná situácia Markízy, ale aj jej rozprávanie o obsadení televízie. Keď sa jej pýtal na ozbrojených ľudí, tak okrem tvrdenia, že ju títo ozbrojení muži vítali na parkovisku, doplnila aj informácie o stretnutí v kancelárii riaditeľa.

    “Keď sme sedeli spoločne v kancelárii pána R., tak ste nám oznámili, že novým generálnym riaditeľom je Peter Čongrády, ktorý tam sedel ozbrojený,” doplnila.

    Predvolanie

    Exriaditeľka televízie bola predvolaná už v júli na pojednávanie v Pezinku, kde sa nedostavila. Jej výsluch pokračuje otázkami prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu. Na pojednávaní je prítomný obžalovaný Marian Kočner Pavol R. dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti.

    Výsluch Tótha

    Výsluch Petra Tótha sa začal v pondelok (9. 9.) s výrazným omeškaním vzhľadom na dlhú výpoveď obžalovaného Mariana Kočnera. Z výpovede bola vylúčená verejnosť na návrh prokurátora Šantu. Obával sa vyzradenia informácií z prípravných konaní, vzhľadom na to, že Tóth je svedkom vo viacerých trestných veciach.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej.

     

    - Reklama -