Kamenický o fajčiaroch a hrozbe blamáže: Toto odkazuje Dankovi

    0
    Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (SMER-SD) počas rokovania 49. schôdze NR SR v Bratislave 11. septembra 2019. (Autor: TASR)

    Podľa lídra SNS sa týmto opatrením “zaťažujú peňaženky ľudí a vymýšľajú dane, ktoré zdražujú život ľuďom”. “Som si vedomý, že štát musí mať zastabilizovaný príjem, ale existujú aj iné opatrenia, ktorými sa dá dosiahnuť efekt, na to, aby štát vedel zodpovedne hospodáriť,” myslí si Danko.

    “SNS žiadne zdražovanie cigariet nepodporí. Chcem apelovať aj na svojich koaličných partnerov. Nastala situácia, ktorá mňa osobne nahnevala, pretože je verejne oznamované zvyšovanie daní, o ktorých koaliční partneri nevedia nič,” vyhlásil v stredu na tlačovej konferencii Danko, pričom hovoril o porušení koaličnej zmluvy a má v pláe iniciovať zvolanie koaličnej rady aj za prítomnsti ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD).

    Šéf rezortu financií v parlamente reagoval, že jeho zámerom na vláde “nebola politika”.

    “Ako minister financií som zdopovedný za to, že pripravujeme rozpočet na budúci rok. Tento príjem, ktorý je vo výške 101 miliónov eur, mal pomôcť zostavovaniu rozpočtu na budúci rok. Matematika nepustí, musíme hľadať priestor na to, ako rozpočet zostaviť, a nie je v tom žiadna politika,” skonštatoval Kamenický.

    Zároveň minister nechce, aby “sa vyvolávali zbytočné vášne” a ak bude pozvaný, zúčastní sa rád na koaličnej rade. “Čo sa týka fajčenia, nie je to len predmet nejakého spotrebného koša bežných ľudí. Je to opatrenie, ktoré najmenej vplýva na bežných ľudí,” myslí si minister.

    Uviedol tiež, že sa chce riadiť zákonom o rozpočtových pravidlách. “Ak nechceme utŕžiť medzinárodnú blamáž, že nám Brusel vráti navrhovaný rozpočet, tak musíme robiť opatrenia na to, aby sme rozpočet vedeli zostaviť,” dodal Kamenický.

    - Reklama -