Drucker vyzbieral podpisy. Požiada o založenie strany. Kto tvorí jeho tím

    0
    Tomáš Drucker v uliciach počas získavania podpory pre jeho vznikajúcu politickú stranu (Autor: FB/Tomáš Drucker)

    Spravodlivé zdravotníctvo

    Drucker zdôraznil potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

    “Chceme ľuďom doručovať obsah, riešiť ich denno-denné problémy. Oni už posúdia, či nás budú považovať za ľavicovú alebo stredovú stranu. Pre nás sú dôležité sociálne problémy mladých,” povedal Drucker.

    Na otázku možnej spolupráce uviedol, že ju vylučuje s extrémistickými stranami. “Diskutovať vieme s každým, o programe, hodnotách,” povedal.

    Spolupracovať s ním bude Tomáš Kuča, ktorý s ním spolupracoval už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim (Smer-SD).

    Ďalšou členkou novovznikajúcej strany bude odborníčka na trestné právo a rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská. Ďalšie mená plánuje Drucker prezradiť budúci týždeň.

    V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomínajú aj poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová (obaja Most-Híd).

    Premiér s Druckerom o spolupráci nehovoril

    Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere-SD hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní.

    Začiatkom septembra predseda vlády vyhlásil, že sa cíti byť jasným sociálnym demokratom, politika sociálnej demokracie je mu blízka a na svojom politickom presvedčení nemieni nič meniť.

    Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Po ich odovzdaní má Ministerstvo vnútra SR do 30 dní rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.

     

    - Reklama -