Schválené zákony z dielne SNS zhltnú milióny: Takto to komentoval Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Digitálne médiá v súčasnosti podľa neho “valcujú” tie printové, pričom zvádzajú nerovnoprávny boj. Cieľom návrhu zákona tak podľa jeho slov bolo pomôcť dorovnať podmienky printových a digitálnych médií.

    “SNS navrhla zákon, ktorý by mohol pomôcť printovým médiám zlepšiť ich ekonomickú bilanciu, ale súčasne aj zachovať klasické štandardné redakcie poctivých novinárov, ktorí si musia sadnúť k svojmu počítaču, zodpovedajú za svoju informáciu a nemôžu zverejňovať neoverené hlúposti,” priblížil Danko.

    Návrh zákona, ktorým sa zníži DPH na noviny, časopisy a periodiká tiež ilustrované alebo obsahujúce reklamný materiál, vychádzajúce najmenej štyrikrát týždenne, na 10 %, v utorok schválil parlament.

    Okrem toho plénum schválilo aj ďalší zákon z dielne SNS, ktorým sa rušia koncesionárske poplatky pre seniorov a poberateľov dávok v hmotnej núdzi.

    Poslanec SNS Karol Farkašovský poznamenal, že to bude znamenať výpadok 8 miliónov eur v rozpočte Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

    “Po diskusiách je zabezpečené, že tento výpadok bude vykrytý zo štátneho rozpočtu,” dodal s tým, že sa na tom dohodli aj v koalícii.

    - Reklama -