Danko má nový cieľ. Chce dlhší zákaz zverejňovania prieskumov pred voľbami

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Chceme, aby bolo zverejňované aj to, kto je zadávateľ, tak aby sa dalo aj v účtovníctve dohľadať v budúcnosti, kto platí prieskum. Veľa agentúr si 'cucá' prieskumy z prsta. Ak je niečo označované ako verejný prieskum, musí byť garantovaná metodika, zber dát a ľudia musia mať istotu, že ten prieskum sa konal,” priblížil Danko.

    Zdôraznil, že koalícia sa už o tom rozprávala. Podľa svojich slov si je istý, že návrh prejde ešte v tomto roku.

    Na otázku, ako chce ovplyvniť zverejňovanie prieskumov zahraničnými médiami a na sociálnych sieťach odpovedal, že to návrh nerieši. “Hovoríme o vnútroštátnych pravidlách,” zdôraznil s tým, že treba krok za krokom eliminovať podvody a manipuláciu verejnosti. Poučiť sa podľa jeho slov treba z predchádzajúcich volieb.

    Lehotu 30 dní nepovažuje za príliš dlhú a nevníma to ako cenzúru. “To nie je cenzúra, to je spravodlivosť, objektívne informácie,” podotkol Danko a poukázal na niektoré novovzniknuté politické strany, ktoré podľa neho platia oligarchovia.

    Danko tiež povedal, že aktuálne rokujú aj so Štatistickým úradom (ŠÚ) SR o tom, ako sa dá ustrážiť metodika a analýza prieskumov. “Tu ide aj o transparentnosť volieb,” tvrdí.

     

     

    - Reklama -